Зимовий паводок на Закарпатті: підтоплені понад 600 гектарів, є переливи через дороги

Зимовий паводок на Закарпатті: підтоплені понад 600 гектарів, є переливи через дороги

Фото
Укрінформ
На Закарпатті зимовий паводок: підтоплено понад 600 га, є переливи через дороги місцевого значення, там облаштований об'їзд та чергує поліція.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця ДСНС у Закарпатській області Наталя Батир.

«Станом на ранок 4 грудня на Закарпатті внаслідок паводку залишаються підтопленими понад 640 га сільськогосподарських угідь у Берегівському та Хустському районах», - зазначила вона.

Вода з підтоплених земель сходить самопливом.

Також у Тячівському районі є підтоплення дворогосподарств.

Читайте також: Україна пройшла випробування негодою минулого тижня - Клименко

«У Тячівському районі підтоплені три дворогосподарства з підвальними приміщеннями та сільгоспугіддя на площі 5 га», - додала Батир.

«Щодо ситуації з автошляхами, то наразі ще залишаються переливи через автошлях місцевого значення між с. Великі Ком’яти та с. Шаланки (об’їзд через селище Підвиноградів). Також залишається складною ситуація на ділянці автодороги місцевого значення Рахів-Богдан-Луги у с. Розтоки. На місці чергує поліція, організовують об’їзд транспорту», - додала вона.

Разом із тим, станом на ранок понеділка немає переливів на трасі державного значення Н09 Мукачево-Рогатин, проїзд вільний.

Читайте також: В Україні через обстріли та негоду знеструмлені понад 900 населених пунктів

Як раніше повідомлялося, учора внаслідок паводку у селі Богдан Рахівського району через перезволоженість ґрунту відбувся зсув на дорогу по вул. Довбуша. Фахівцями пожежної команди с. Видричка проїжджу частину розчищено, рух відновлено.

Фото: ДСНС

Як повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, під час паводку вода зруйнувала міст у гірському селі на Рахівщині, рух через нього буде дозволений лише для легкових автомобілів.

"Для легкових автомобілів дозволять рух через міст на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 070904 Рахів – Богдан – Луги", - повідомив він.

За його словами, такий висновок після обстеження конструкції надали фахівці Інституту проєктування інфраструктурних об'єктів та Служби місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області.

Фото: Мирослав Білецький, Феісбук

Як зазначив Білецький, внаслідок паводку, який відбувся 2 грудня, розмило лівий берег русла, повністю зруйнована підпірна стінка, частково зруйноване земполотно, кам’яна кладка підпірної стінки з низового боку та в межах мосту біля опори.

"За результатами обстеження перехід визнали обмежено працездатним та рекомендували виконати капітальний ремонт. Тут дозволять проїзд тільки для легкового транспорту, а вантажний, поки не проведуть ремонт конструкції, спрямовуватимуть на альтернативний об’їзд", - додав він.

Щоб запустити рух дорогою, підрядна організація виконає превентивні заходи - на це піде кілька днів.

Зимовий паводок на Закарпатті почався 2 грудня через велику кількість опадів та потепління, що призвело до танення снігу в горах.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-