На Житомирщині працюють п'ять передавачів цифрового телесигналу

На Житомирщині працюють п'ять передавачів цифрового телесигналу

Укрінформ
На Житомирщині зараз працюють п'ять передавачів цифрового телевізійного сигналу багатоканальної мережі МХ-7.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу розповів представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Житомирській області Іван Натикач.

«Цього року в області ефірний телевізійний сигнал покращився. До вже звичного багатьом стандарту DVB-T2, а це близько 30 телеканалів у цифровій якості, побудовано загальнонаціональну цифрову телемережу МХ-7. Вона вже працює. А метровий діапазон дозволяє розширити доступ до телевізійного мовлення у громадах країни. Метою є збільшення охоплення території держави цифровим телевізійним сигналом», - зазначив Натикач.

Читайте також: На Чернігівщині збудували чотири вежі для закриття «білих плям» у телерадіомовленні

За його словами, у Житомирській області працюють 5 передавачів цифрового телевізійного сигналу мережі МХ-7. Зокрема, в Андріївці біля Черняхова, у Звягелі, Бердичеві, Олевську та селі Дубовий Гай біля Овруча. Наразі мовлення відбувається у тестовому режимі, але глядачі вже мають доступ до основних національних телеканалів.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила сімох переможців конкурсу на мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі МХ-7, ще двом учасникам відмовлено у ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-