Вибух у сільраді на Закарпатті: депутат отримав підозру

Вибух у сільраді на Закарпатті: депутат отримав підозру

Укрінформ
Керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Керецьківської сільської ради, який підірвав декілька гранат під час сесії сільради.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Керецьківської сільської ради за фактом скоєння терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 15 грудня у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради підозрюваний кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували.

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

15 грудня їх госпіталізували до кількох медзакладів області з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості. У більшості діагностували осколкові поранення.

Читайте також: Клименко про підрив гранат у сільській раді на Закарпатті: депутат залишив записку

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять працівники Служби безпеки у Закарпатській області.

Як повідомлялося, під час сесії Керецьківської сільської ради Мукачівського району місцевий депутат підірвав кілька гранат, внаслідок чого постраждали 26 осіб.

За цим фактом Служба безпеки України внесла відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ. Слідчі поліції кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Фото: Закарпатська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-