На Вінниччині обсяги виробництва сільгосппродукції зросли на 30% - ОВА

На Вінниччині обсяги виробництва сільгосппродукції зросли на 30% - ОВА

Укрінформ
На Вінниччині за десять місяців 2023 року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції зросли проти показників відповідного періоду минулого року зросли майже на 30%.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров, передає кореспондент Укрінформу.

«Можу сказати, що Вінниччина виробляє найбільше продукції сільського господарства серед регіонів України. Так, за 10 місяців поточного року відмічається нарощення об’ємів виробництва сільськогосподарської продукції майже на 30%. В тому числі у сільськогосподарських підприємствах на 36%, а в господарствах населення - на 4%», - сказав Сідоров.

За його словами, в області також зросли обсяги виробництва харчових продуктів - на 12% за січень-серпень цього року порівняно з відповідним періодом 2022 року.

Читайте також: Мінагрополітики не планує змінювати другий етап земельної реформи в Україні - Сольський

Темпи виробництва продукції рослинництва за січень-жовтень 2023 року становлять майже 140%, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах 159%, господарствах населення - 108%.

Загалом агропромисловий комплекс Вінниччини утримує лідируючі позиції з виробництва сільськогосподарської продукції, підсумував Сідоров.

Читайте також: Хто в Європі й чому боїться українського агроекспорту

Як повідомляв Укрінформ, Україна в I півріччі збільшила імпорт агропродукції на 21%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-