Учні та педагоги 70 шкіл Київщини отримали знання з мінної безпеки

Учні та педагоги 70 шкіл Київщини отримали знання з мінної безпеки

Укрінформ
Понад 11 тисяч учнів з 70 шкіл Київщини отримали знання з мінної безпеки. З січня 2024 року аналогічні заняття проведуть і для учнів Чернігівщини.

Про це Укрінформу повідомили в ГО «Ліга офіцерів», яка забезпечує практичне проведення занять.

«З 1 жовтня 2023 року у межах проєктної діяльності Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні з учнями та педагогічним складом закладів середньої освіти Київщини організовані систематичні заняття з мінної безпеки. На кінець 2023 року за підтримки американської сторони такі заняття вже пройшли у 70 закладах освіти, що дало можливість навчити правилам мінної безпеки понад 11 тисяч учнів різних вікових категорій», - повідомили в громадській організації.

Адміністрації закладів середньої освіти відзначають високу методичну підготовку тренерського складу, зокрема його вміння встановлювати двосторонній зв'язок з цільовою аудиторією, що в поєднанні із сучасною тематичною наочною агітацією, роблять заняття не лише надзвичайно цікавими, а й максимально практичними.

Проєкт координується Київською обласною державною (військовою) адміністрацією та має на меті охопити протягом 2023/2024 навчального року 160 закладів середньої освіти області.

Фахівці громадської організації “Ліга офіцерів”, які проводять заняття, пройшли відповідний курс підготовки у Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

Читайте також: На Київщині пройшли навчання з протидії ДРГ

Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні планує з січня 2024 року охопити заняттями з мінної безпеки не лише Київську, а й Чернігівську область.

Як повідомляв Укрінформ, на початку 2023 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій і організація UNICEF Ukraine розробили сайт, на якому зібрали корисні матеріали про правила мінної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-