На Вінниччині з початку року кількість суб'єктів малого підприємництва зросла на 4,4 тисячі

На Вінниччині з початку року кількість суб'єктів малого підприємництва зросла на 4,4 тисячі

Укрінформ
На Вінниччині з початку цього року кількість суб'єктів малого підприємництва зросла на 4,4 тисячі - до майже 84 тис.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

"Тепер в області працюють майже 84 тис. суб’єктів малого підприємництва. Це майже 12 тис. малих підприємств і близько 70 тис. ФОП. Від початку року прослідковується тенденція до їх збільшення», - сказав Борзов.

За його словами, суб’єктів малого підприємництва з початку року на Вінниччині стало більше на 4,4 тис. Зокрема, кількість малих підприємств збільшилась на 466, фізичних осіб-підприємців - майже на чотири тисячі.

Читайте також: Ощадбанк спростив умови позики для ФОПів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Окрім того, попри війну на території області реалізовано 31 інвестиційний проєкт загальною вартістю майже 1,44 млрд грн, завдяки чому створено 1030 нових робочих місць.

Посадовець зазначив, що такі тенденції свідчать про позитивний інвестиційний клімат у Вінницькій області, а також наявність нових можливостей для підприємців і появу ніш для започаткування бізнесу.

У результаті сума надходжень до бюджетів усіх рівнів від діяльності суб’єктів малого підприємництва за дев'ять місяців цього року становила 4,6 млрд грн. Це на 20% більше порівняно з відповідним періодом 2022 року, підсумував Борзов.

Читайте також: Лозова на Харківщині отримає €700 тисяч гранту на Service Hub для малого підприємництва

Як повідомлялося, упродовж вересня українці відкрили в "Дії" 26 032 ФОПи, що стало рекордним показником за останніх три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-