Надходження гуманітарних вантажів через Львівщину скоротилося у понад 10 разів

Надходження гуманітарних вантажів через Львівщину скоротилося у понад 10 разів

Ексклюзив
Укрінформ
Надходження гуманітарних вантажів в Україну через Львівщину скоротилося в 10 разів, але натомість запити громад та військових частин стали більш конкретними.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Якщо брати нашу адміністрацію, то ми ніколи не були найбільшим отримувачем гуманітарних вантажів. Нашим основним завданням було зібрати запити від військових та громад та передати їх благодійникам. Так була побудована наша робота. На даний момент потік гуманітарної допомоги, навіть, якщо відкинути блокування кордону, зменшився в понад 10 разів. Але разом з тим запити, які надходять, стали більш конкретними, і ми їх передаємо партнерам, що постачають цю допомогу. Наразі ми відіграємо в цьому все меншу й меншу роль, оскільки контакти були напрацьовані, і люди можуть обходитися без нас», - сказав Козицький.

З його слів, минулого року, на початку повномасштабного вторгнення, ОВА виділила кілька складів, на яких різні громадські організації розміщували гуманітарну допомогу, сортували і звідти відправляли в різні куточки України, куди це було необхідно. А частина залишалася у Львівській області і її роздавали ВПО та військовим частинам.

На запитання щодо 200 тонн гуманітарної допомоги, яку нещодавно знайшли на складі одного з підприємств Запоріжжя, де її зберігали з квітня 2022 року та на коробках якої був логотип Львівської ОВА, очільник області відповів, що в цій справі мають розбиратися правоохоронні органи.

Читайте також: Принцип ввезення гуманітарної допомоги з 1 грудня не скасовується - Мінсоцполітики

«Ми, якщо отримуємо допомогу, позначаємо її і віддаємо по запитах. Адміністрація не має транспортних компаній, тому доставкою займаємося не ми. І що з гуманітаркою роблять отримувачі – це вже питання до них і до правоохоронних органів, які мають відслідковувати, чи отримали цю допомогу люди, які її потребували», - додав Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, голова Львівської ОВА Максим  Козицький звернувся до Нацполіції та прокуратури для перевірки журналістського розслідування від NGL.media, в якому зазначається про зникнення у Львові приблизно 10 тис. тактичних аптечок IFAK вартістю 33,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-