Першу видобуту на Закарпатті технічну сіль відправили на Одещину для боротьби з негодою

Першу видобуту на Закарпатті технічну сіль відправили на Одещину для боротьби з негодою

Відео
Укрінформ
На Тереблянському соляному родовищі на Закарпатті оперативно збільшили видобуток технічної солі та всю першу видобуту сіль передали на Одещину для боротьби з наслідками негоди.

Про це повідомила у Фейсбуці Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

"Враховуючи надзвичайну ситуацію, повʼязану з негодою, видобуту технічну сіль із Тереблянського родовища невідкладно піднято з місця видобутку, відвантажено і відправлено до Одещини, де триває ліквідація наслідків негоди для забезпечення проїзду техніки автодорогою Київ–Одеса", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, перші вантажівки вже прибули до місця призначення.

"Для Закарпаття важливо, що ми можемо допомагати іншим регіонам вирішувати складні завдання, спричинені війною та надзвичайними ситуаціями природного характеру. Продовжуємо роботу для можливості забезпечення країни стратегічними запасами солі, яка через збройну агресію Росії стала дефіцитним продуктом", – сказав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Читайте також: Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах

Напередодні на Тереблянському соляному родовищі видобули та підняли на поверхню перші кілька сотень тонн технічної солі. За попередніми підрахунками, обсяги видобутку можуть сягати 45 т на добу з опцією збільшення до 200 т в разі розширення виробничих потужностей.

Як повідомлялося, після попередніх геологічних досліджень та апробації Тереблянського соляного родовища у 2015 році зафіксовано, що воно має запаси кам'яної солі обсягом 15,5 млн т.

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-