У Франківську просять дозволити роботу громадського транспорту під час повітряних тривог

У Франківську просять дозволити роботу громадського транспорту під час повітряних тривог

Укрінформ
В Івано-Франківську просять дозволити роботу громадського транспорту під час повітряних тривог.

Відповідне звернення у Фейсбуці оприлюднив заступник Івано-Франківського міського голови Михайло Смушак, передає Укрінформ. 

«Світлана Онищук, Голова Івано-Франківської ОВА, просимо Вас від імені мешканців та перевізників внести на Раду оборони Івано-Франківської області питання про режим роботи громадського транспорту на території Івано-Франківської області, яким: 1. Дозволити роботу громадського транспорту на території Івано-Франківської області під час сигналу «Повітряна тривога» у випадку, якщо немає пусків ракет та/або атаки регіону безпілотними літальними аппаратами», - йдеться у зверненні міської ради.

Зазначається, що у випадку оголошення сигналу «Повітряна тривога» водій зобовʼязаний зупинитися на найближчій зупинці, або у безпечному місці, відкрити двері і оголосити текст наступного змісту: «Шановні пасажири! На території Івано-Франківської області оголошено сигнал «Повітряна тривога». Наразі пусків ракет чи атак безпілотними літальними апаратами немає. Ви можете вийти з автобуса і пройти в укриття. При цьому автобус (або тролейбус) буде продовжувати рух по маршруту, якщо надалі не буде зафіксовано пусків ракет чи атак безпілотниками».

Читайте також: Столична поліція має зупиняти маршрутки під час повітряної тривоги - КМДА

У іншому випадку водій транспорту зобов’язаний зупинитись і разом з пасажирами пройти в укриття.

На переконання Михайла Смушака, раптова зупинка громадського транспорту приводить до того, що люди опиняються в мороз на вулиці.

«Одні чекають відбою на зупинках, інші - пішки змушені долати значні відстані. В Україні вже практично не залишилось міст, де громадський транспорт зупиняється під час повітряної тривоги», - зазначив Смушак.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві продовжує діяти заборона руху громадського транспорту під час повітряних тривог.

Фото: galka.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-