Столична поліція має зупиняти маршрутки під час повітряної тривоги - КМДА

Столична поліція має зупиняти маршрутки під час повітряної тривоги - КМДА

Укрінформ
У Києві патрульна поліція під час повітряних тривог повинна зупиняти громадський транспорт, в тому числі й приватних перевізників, аби вимагати надати пасажирам можливість захистити себе в укриттях від ворожих обстрілів.

Про це директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук сказав на пресконференції в Укрінформі.

«Департамент транспорту (КМДА – ред.) отримав вказівку про підготовку QR кодів на зупинках для того, щоб із телефону можна було зчитати захисні споруди, які є поруч із цією зупинкою. І те, що приватні перевізники не виконують рішення ради оборони міста, про це ми говорили із патрульною поліцією, вони під час повітряної тривоги повинні зупиняти в тому числі приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення», - сказав Ткачук.

Читайте також: Чимало укриттів у столиці не пристосовані для маломобільного населення — КМДА

Він наголосив на тому, що загалом кожен мешканець та гість столиці має право отримати захист незалежно від того, де він перебуває на момент оголошення повітряної тривоги. За інформацією департаменту транспорту КМДА, додав Ткачук, 80% столичних зупинок обладнані або мають біля себе хоча б підземні переходи для того, щоб їх використовувати для захисту.

Як повідомлялося, у Києві з 1 серпня 2022 року наземний громадський транспорт зупиняється на час повітряної тривоги, пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-