Розтрата ₴4,5 мільйона на закупівлі генераторів: посадовцям Криворізької міськради оголосили підозру

Розтрата ₴4,5 мільйона на закупівлі генераторів: посадовцям Криворізької міськради оголосили підозру

Укрінформ
У Дніпропетровській області правоохоронці викрили службовців Криворізької міської ради, які привласнили майже 4,5 млн гривень бюджетних коштів, виділених на придбання для потреб міста бензинових генераторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

За даними слідства, на випадок відключення електроенергії для потреб Кривого Рогу планувалося закупити 50 бензинових генераторів.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність двох посадовців, які здійснили закупівлю джерел резервного живлення у товариства з обмеженою відповідальністю за ціною, що вдвічі перевищує ринкову вартість.

У місцях проживання та роботи зловмисників, а також на складах, де зберігалися генератори, проведені обшуки. У ході слідчих дій вилучені акти прийому-передачі, облікова документація й інші речові докази.

Читайте також: У ДБР пояснили, чому прийшли з обшуками на київські ТЕЦ

Обом посадовцям оголошена підозра в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області днями викрили трьох колишніх директорів товариства, які привласнили майже 1,8 млн гривень під час реконструкції школи.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-