Двійнята по 500 грамів: на Волині жінка передчасно народила у «швидкій»

Двійнята по 500 грамів: на Волині жінка передчасно народила у «швидкій»

Укрінформ
У Волинській області 33-річна жінка в автомобілі швидкої допомоги передчасно народила двійнят вагою до 500 гр.

Про це повідомив у Фейсбуці Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, передає Укрінформ.

“Завдяки злагодженій роботі фельдшера з медицини невідкладних станів та водія автотранспортних засобів (санітарного автомобіля), жінка народила двійнят, хлопчика та дівчинку. Крихітки народилися приблизно з масою тіла до 500 гр.”, - йдеться в повідомленні.

У центрі поінформували, що вночі 26 листопада о 01:53 бригада екстреної медичної допомоги Горохівського відділення ЕМД, пункту ЕМД с.Шклінь на робочий планшет отримала термінове повідомлення: “Вагітність восьма. Початок передчасних пологів”. На місце виклику бригада ЕМД прибула за лічені хвилини.

Читайте також: Неонатальний скринінг: за рік роботи в Україні провели 140 тисяч обстежень

Після огляду пацієнтки, термін вагітності якої був приблизно 20 тижнів, керівник бригади прийняв рішення про негайну госпіталізацію. Під час транспортування жінки в лікарню пологова діяльність стрімко наростала. Санітарний транспорт було зупинено на узбіччі, приймати пологи довелося в салоні санітарного автомобіля. Жінка народила хлопчика і дівчинку вагою до 500 гр.

Зазначається, що маму та немовлят доставили в обласний перинатальний центр під нагляд спеціалістів.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року Польща передала Україні 7 модульних пунктів для розміщення бригад екстреної меддопомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-