На Закарпатті відкрили перший в регіоні модульний міст

На Закарпатті відкрили перший в регіоні модульний міст

Фото
Укрінформ
На Закарпатті відкрили модульний міст через Тересву і відновили рух для легкових автомобілів та спецтехніки.

Про це повідомила у Фейсбуці Служба відновлення та інфраструктури в Закарпатській області, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 26 листопада, через новий модульний міст в Тересві на автодорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів відкрили рух для автомобілів. Наразі у тестовому режимі проїзд дозволено легковим автомобілям вагою до 3,5 тонн та спецтехніці", - йдеться в повідомленні.

Загалом повноцінний рух запрацює після 5 грудня, коли мостовики проведуть усі випробування, запевнили у Службі, додавши, що попередньо переправа повинна витримувати навантаження до 40 тонн.

Читайте також: Малюк: Кримський міст приречений, далі буде багато сюрпризів

Наразі на мосту діють певні обмеження: інтервал між автомобілями, які їхатимуть новим мостом, повинен бути не менше 20 метрів. Дотримання цих вимог контролюватимуть представники патрульної поліції Закарпаття.

"Відкриття руху мостом є вкрай важливим, адже це важлива дорожня артерія, яка сполучає Закарпаття з сусідніми Львівщиною та Івано-Франківщиною", - зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що модульний міст - це тимчасова переправа, він забезпечуватиме рух на цій ділянці, доки не відреставрують старий міст, частина якого обвалилася влітку цього року.

Читайте також: У Вінниці повісили опудало російського диктатора

Нині це найдовший в Україні модульний металевий міст. Конструкцію Україна отримала як гуманітарну допомогу від американських партнерів. Вона складається з семи прольотів різної довжини. Найдовший – 45 метрів, найкоротший – 27. Міст стоїть на восьми опорах, які заглиблені на різну проєктну глибину.

Як повідомлялось, міст через Тересву обвалився 24 липня. Він не ремонтувався 60 років та був в аварійному стані. Обвал стався через проїзд по мосту вантажівки, вага якої перевищувала допустиму у 7 разів. У результаті аварії постраждали 5 людей, з них двоє - діти.

Фото: facebook.com/serviceforrestorationzakarpattia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-