У Вінниці повісили опудало російського диктатора

У Вінниці повісили опудало російського диктатора

Фото
Укрінформ
У п’ятницю, 24 листопада, на Європейській площі у середмісті Вінниці з’явилась цікава експозиція з опудалом Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Вінниця.info.

«На площі розмістили зразки озброєння російської армії, ворожу військову форму з «Z-ками» тощо. Але найбільше увагу вінничан привертає опудало Володимира Путіна, яке підвісили на мотузці», - зазначає видання.

Імпровізовані «експонати» привезли волонтери з міста Кам’янське Дніпропетровської області. Андрій та Віктор – військові поза штатом, обидва мають інвалідність. У 2014 році в бою Віктор отримав кульове поранення голови, Андрія також вивели з передової.

Читайте також: Розставляли опудала солдатів: Буданов розповів, як дурили росіян під час їхнього наступу на Харків

Привертаючи увагу містян атрибутами військового побуту, волонтери вже рік збирають гроші на підсилення наших захисників.

«За рік ми купили 10 автівок і понад 12 квадрокоптерів. Завдяки небайдужим українцям у нас це виходить. Що автівки, що квадрокоптери – це розхідний матеріал на передовій. Автівка може і день прослужити, а може і пів року, так само і квадрокоптер», – каже пан Андрій.

Читайте також: У Вінницькому виші розробили прототип наземного дрона для транспортування поранених

Уточнює: наразі збирають бійцям 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» та 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Необхідно приблизно 4 тисячі доларів на автівку та 107 тисяч гривень на квадрокоптер.

«Пів року назад ми вже були у Вінниці, тоді купили автівку за 6 тисяч доларів. Вінниця нас два дні не відпускала, враження було, що вінничани дуже гаряче нас приймали. Рівне було в захваті від нас, Львів добре зустрів, в Дрогобичі я був вражений: з 10 людей, які проходили повз, 9 донатили», – ділиться Андрій.

У Вінниці повісили опудало російського диктатора / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Задонатити волонтерам можна, кинувши купюру в скриньки на Європейській площі, або надіславши суму на банківську картку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-