В Ірпені провели забіг «Діємо на користь постраждалих» з нагоди старту акції проти насильства

В Ірпені провели забіг «Діємо на користь постраждалих» з нагоди старту акції проти насильства

Фото
Укрінформ
В Ірпені відбувся забіг «Діємо на користь постраждалих» з нагоди старту Міжнародної акції "16 днів активізму проти насильства» в Україні".

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 26 листопада, в Ірпені відбувся масштабний забіг під патронатом віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. Цьогоріч подія стала стартом Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» в Україні" - йдеться в дописі.

В Ірпені відбувся забіг «Діємо на користь постраждалих» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Організатори забігу – ГО UA Experts за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та підтримки United Nations in Ukraine.

Зазначається, що участь у забігу взяли понад 1000 громадян. Серед них – урядовці, представники депутатського корпусу, керівники міжнародних організацій та дипломатичних представництв, громадські та культурні діячі, а також місцеве населення всіх вікових категорій. Серед урядовців, що підтримали акцію, — т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Ми починаємо не лише 16 днів активізму проти насильства, ми починаємо щорічний марафон. Сподіваюсь, що кожного року ми будемо збиратись на площах України та світу для того, щоб показати громадянам, які потребують допомоги, що вони можуть на неї розраховувати, і що ми не замовчуємо злочини насильства», – зазначила Стефанішина під час відкриття забігу.

Карандєєв зазначив, що ця подія є чудовим інструментом єдності, який консолідує та енергетично об’єднує людей у протидії будь-яким проявам насильства, зокрема і проти воєнних злочинів Росії в Україні.

«Коли ми визначаємо насильство як ознаку нецивілізованого суспільства, визнаючи його ідеологічною загрозою, ми повинні протиставити йому нашу нетерпимість. Ми йдемо європейським шляхом, де людина та її права займають центральне місце. Сьогодні ми виражаємо солідарність у цьому прагненні і повідомляємо всьому світові: ми разом зараз і завжди», – зауважив він.

Читайте також: У Києві провели благодійний забіг «Найдовший у світі марафон»

Після завершення забігу у місті Ірпінь естафету передали іншим містам України та представникам української діаспори у США (Чикаго). Так, зокрема, естафету столичного регіону прийняли Ніжин, Вінниця, Хорошів, Калуш, Коростень, Мукачево, Лубни, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Львів та Кам’янець-Подільський.

Акція «16 днів активізму проти насильства», щорічно відзначається з 25 листопада до 10 грудня у більше ніж 100 країнах світу з 1991 року з метою активізації спільних зусиль заради об’єднуючої мети: безальтернативної протидії всім формам насилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-