На Київщину насуваються сильні снігопади

На Київщину насуваються сильні снігопади

Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко попередив, що на регіон насуваються сильні снігопади, і закликав жителів області не виїжджати без нагальної потреби та подбати про літніх людей.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

За словами Кравченка, на Київщині у неділю та понеділок обіцяють сильні снігопади. Синоптики прогнозують ожеледицю, хуртовини, посилення вітру тощо.

"Тож прошу кожного мешканця області заздалегідь подбати не лише про себе. Допоможіть тим, хто в разі погіршення погоди не зможе самостійно дістатися до магазину чи аптеки. Закупіть їм усе необхідне", - зазначив очільник ОВА.

Також він закликав автовласників, за можливості, утриматися від поїздок цими днями.

Кравченко повідомив, що доручив відповідним службам уже бути напоготові. Усі оперативні служби Київської області переведені в режим цілодобового чергування. Служба відновлення та розвитку інфраструктури Київщини, Нацполіція та ГУ ДСНС забезпечать цілодобовий моніторинг та координацію безпекових заходів на автодорогах загального користування, у разі потреби здійснять аварійно-рятувальні роботи.

Читайте також: У понеділок в'їзд фур до Києва буде обмежений

Голова ОВА дав завдання районним адміністраціям забезпечити безперебійне функціонування систем життєзабезпечення, за необхідності - оперативно розгорнути додаткові пункти незламності та обігріву.

Про всі ускладнення погоди жителі Київщини будуть невідкладно проінформовані, запевнив він.

Кравченко звернувся із закликом до керівників громад потурбуватися про незахищені верстви населення, "щоб попри можливу надзвичайну ситуацію, кожна бабуся і дідусь на Київщині були з їжею та ліками".

Крім того, він повідомив, що напоготові снігоприбиральна техніка. "За першої потреби техніка та особовий склад виїжджатиме одразу. У цілодобовому режимі посипатимемо дороги хімічними засобами. Використовуємо максимально безпечні, які не псують ані покриття доріг, ані колеса автівок людей", - підкреслив Кравченко.

Читайте також: Київським школам 27 листопада рекомендують працювати у змішаному форматі

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики запевнило, що комунальні та енергетичні служби у всіх регіонах готові до боротьби з наслідками погодних умов у разі, якщо такі пошкодження виникнуть найближчими днями через негоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-