У Чернівцях проходить Міжнародний форум інклюзивності

У Чернівцях проходить Міжнародний форум інклюзивності

Фото
Укрінформ
У Чернівцях проходить V Міжнародний форум інклюзивності, на якому обговорюються питання доступності і безбар'єрності.

Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Чернівців Роман Клічук, передає Укрінформ.

За словами Клічука, він долучився до панельної дискусії на тему «Безбар'єрність як невід’ємна частина відновлення країни» і наголосив, що "потрібно змінити філософію забудовника, проєктанта, замовника, підрядника". Вони мають думати, передбачати, враховувати потреби усіх категорій населення.

"Люди не мають відчувати, наче вони у чомусь обмежені. Наша країна має бути безбар’єрною, інклюзивною... У місті живуть сім’ї військових, з пораненнями чи на ротацію повертаються самі військові, і їм всім потрібні рівні тротуари, нормальний проїзд та громадські простори для діток. Ми зобов’язані це забезпечити. Зручно має бути всім", - заявив міський голова.

Читайте також: У Києві презентували багатоформатну інклюзивну Конвенцію ООН про права дитини

Як повідомлялося, Міжнародний форум інклюзивності відбувається в межах проєкту «Захист прав людини в Чернівцях», що реалізується ГО "Чернівецьке об'єднання "Захист" за підтримки IM Swedish Development Partner. У програмі - розповіді про успішні кейси в процесі побудови інклюзивного демократичного суспільства, а також про ініціативи у забезпеченні безбар‘єрності та доступності.

Фото: Фейсбук Роман Клічук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-