На Харківщині зону примусової евакуації можуть розширити на Куп'янськ

На Харківщині зону примусової евакуації можуть розширити на Куп'янськ

Укрінформ
На Харківщині може збільшитися зона примусової евакуації родин із дітьми, розглядається Куп'янськ та інші населені пункти району.

Про це на брифінгу сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу. 

"Враховуючи військову обстановку, будемо розглядати, можливо, ще населені пункти, де ми будемо оголошувати обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб дітей і, відповідно, дорослих. Це все Куп’янський напрямок. В тому числі розглядаємо саме місто Куп’янськ, можливо, якусь його частину. Тому що перебування там місцевого населення відверто заважає нашим військовим", - сказав начальник ОВА. 

Він наголосив, що йдеться не лише про безпеку людей, яка завжди на першому місці, але й про стратегічний напрямок для оборони. За інформацією Синєгубова, на Куп'янському напрямку військові фіксують нове накопичення військ і техніки. Ворог накопичує ресурси через втрати серед живої сили, техніки та озброєння.

"Все ж таки він її поповнює, щоб штурмові дії продовжити. У нас залишаються небезпечними Куп’янський та Лиманський напрямок, Борівський напрямок Ізюмського району", - зазначив начальник ОВА.

Читайте також: На Херсонщині треба евакуювати з небезпечних районів ще близько 220 дітей

Минулої доби росіяни потужно обстріляли місто Вовчанськ, зокрема поцілили у насосну станцію каналізаційної системи. За словами Синєгубова, об'єкт критичної інфраструктури отримав суттєві пошкодження. 

Як повідомлялося, на Харківщині із Куп'янського району, в частині якого оголошена примусова евакуація, треба вивезти ще четверо дітей, однак родини почали переховуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-