У Чернігові розпочалося заселення людей в нове модульне містечко

У Чернігові розпочалося заселення людей в нове модульне містечко

Фото, відео
Укрінформ
Жителі Чернігова та переселенці, які втратили своє житло внаслідок російської агресії, отримали 81 ордер і заселяються в квартири в модульному містечку, яке збудували завдяки співпраці Чернігівської міської ради та Національного комітету товариства Червоного Хреста.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ. 

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та представники Українського, Британського та Австрійського Червоного Хреста контролювали, як відбувається процес заселення та спілкувалися з людьми.

"Від імені громади Чернігова хочу подякувати Червоному Хресту і його підрозділам, які долучилися до будівництва містечка, в якому проживають, на жаль, не від гарних умов, люди, які втратили власне житло внаслідок варварської агресії РФ. Те, що нас світ підтримує і фінансує такі проєкти, показує нашим мешканцям і всім українцям, що ми не самотні в цій боротьбі за демократію, свободу, незалежність", — сказав в.о. міського голови.

Меморандум про співпрацю між Чернігівською міською радою та НК Червоного Хреста був підписаний у 2022 році міським головою Владиславом Атрошенком. Тоді ж і почалася співпраця у питаннях зведення модульного містечка. Зокрема, Червоний Хрест вклав кошти у будівництво та умеблювання квартир — до 157 млн грн, а Чернігівська міська рада займалася питаннями підготовки території під роботи, підведенням комунікацій та благоустроєм, спрямувавши з бюджету близько 75 млн грн.

У Чернігові розпочалося заселення людей в нове модульне містечко / Фото: Віктор Кошмал, Укрінформ

На території містечка розміщено сім двоповерхових будинків на 112 квартир (84 — однокімнатні (28,7 м²) і 28 — 2-кімнатних (38,6 м²)). Кожна оселя має свій санвузол та кухню, а також необхідне умеблювання. Містечко функціонує та обігрівається за допомогою електроенергії, на випадок аварійних відключень представники Червоного Хреста забезпечили його двома генераторами, потужністю 100 кВт.

Читайте також: Модульні містечка в Україні: помилки минулого та виклики сьогодення

Після завершення будівництва будинки передані на баланс фонду комунального майна Чернігівської міської ради.

Як повідомляв Укрінформ, Чернігів отримає 2 млн євро на відновлення закладів освіти - відповідний меморандум підписало місто з французькою організацією «ACTED».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-