З Авдіївки передислокують «пункт незламності»

З Авдіївки передислокують «пункт незламності»

Укрінформ
"Пункт незламності", який розташований в Авдіївці Донецької області, буде передислоковано.

Про це поінформувала пресслужба Нацполіції України (НПУ), передає Укрінформ.

Зазначається, що цей гуманітарний пункт пережив кілька влучань, тому люди сюди вже майже не приходять.

"Будівля непридатна до використання як прихисток і ще одного прильоту не переживе. Тому для безпеки людей "пункт незламності" силами військової адміністрації Авдіївки буде передислоковано. Куди саме – громадянам повідомлять додатково", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейський відділ в Авдіївці зруйновано, і він не функціонує, але в місті постійно несуть службу два наряди поліції (група "Білий янгол", яка займається гуманітарними місіями, та слідчо-оперативна група, яка реагує на виклики та документує воєнні злочини РФ).

Окремо в НПУ поінформували, що у пошкодженій обстрілами лікарні Авдіївки наразі працюють близько 16 осіб – два лікарі та медперсонал.

"Ліків першої необхідності достатньо, але надавати допомогу в критичних станах можливості немає. Їжу, побутовий газ та інші необхідні речі привозять "білі янголи". Вони ж доставляють до медзакладу поранених або хворих цивільних", – заявили у пресслужбі.

За даними НПУ, зараз в Авдіївці без світла, тепла, води та зв’язку залишаються понад 1300 мешканців, і з кожним днем будинків в Авдіївці стає все менше — росіяни рівняють місто із землею.

"Поліція нестиме службу в Авдіївці до останнього та готова до будь-яких викликів. Ми проаналізували ситуацію в місті та звертаємось до мешканців: евакуюватися треба зараз, поки це ще можливо", – зазначив начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Читайте також: Загарбники атакували «пункт незламності» на Херсонщині з дрона

Як повідомлялося, 21 листопада речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун поінформував, що росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-