У Харкові перейменували 26 вулиць

У Харкові перейменували 26 вулиць

Укрінформ
У Харкові перейменували 26 вулиць, назви яких були пов’язані з Росією та її союзниками.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська міська рада, передає Укрінформ.

«Рішенням позачергової сесії Харківської міської ради, яка відбулася сьогодні, 22 листопада, в місті перейменували 26 вулиць, назви яких були пов’язані з Росією та її союзниками», - йдеться в дописі.

Згідно з рішенням міськради, проспект Героїв Сталінграда змінить назву на проспект Байрона. Вулицю Абаканську перейменували на вулицю Канівську, відповідно провулок Абаканський стане провулком Канівським.

Вулицю Мурманську перейменували на вулицю Затишну, Хабаровську - на Глухівську. Вулиця Мінська тепер носитиме ім’я Дмитра Антоненка, Чкалова - Вадима Манька, частина вулиці Томської - Володимира Сосюри, а провулок Росинського стане провулком Пилипа Орлика.

Окрім того, вулиця Адигейська відтепер називається вулиця Євгена Храпка, в’їзд Росинського - в’їздом Івана Виговського, в’їзд Саранський - в’їздом Задунайським, частина вулиці Томської – вулицею Прилуцькою.

Вулиця Забайкальська – стала вулицею Леонтовича, а однойменний провулок - провулком Щедрика. Колишню вулицю Моршанську перейменували на вулицю Моршинську, вулицю Новосибірську - на Хортицьку, Борисоглібську - на Чигиринську, Олександра Невського - на Заїківську, вулицю Перовської - на вулицю Липовий Гай.

Колишня вулиця Інтернаціональна називатиметься Білоцерківською (в’їзд і провулок зміняться на Сотенний і Полковницький відповідно), в’їзд Марата - в’їздом Полуничним, а провулок Моршанський - провулком Гадяцьким.

Зазначається, що найбільша кількість перейменувань - в Основ’янському районі міста.

При цьому загалом з карти міста прибрали майдан Олександра Невського, оскільки там немає забудови, яка потребує адресації, додали в міськраді.

Читайте також: У Херсоні чотири вулиці перейменували на честь загиблих поліцейських, які пройшли Іловайськ

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Харкові перейменували Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького, кілька вулиць та комунальну газету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-