У Харкові перейменували Центральний парк ім. Горького та кілька вулиць

У Харкові перейменували Центральний парк ім. Горького та кілька вулиць

Укрінформ
У Харкові перейменували Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького та кілька вулиць, назви яких були пов’язані з радянським періодом, також перейменовано комунальну газету.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення підтримали депутати на позачерговій сесії, що проходить дистанційно, повідомили в Харківській міській раді.

“Депутати Харківської міської ради сьогодні, 13 червня, підтримали перейменування КП «Харьковские известия» та КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького»”, - сказано у дописі.

Тепер ці комунальні підприємства називатимуться, відповідно, КП «Центральний парк культури та відпочинку» та КП «Інфосіті».

Як повідомив у своєму Телеграмі Харківський міський голова Ігор Терехов, згідно з рішенням депутатів, вулиця Плеханівська тепер носить імʼя лідера «Фрайкору» Георгія Тарасенка, вулиця Державінська — командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця «Потьомкіна» — легендарного комбата та нацгвардійця Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській, навпроти будинку №5, названий на честь бойового медика “Хартії” Владислави Черних.

“Ці герої загинули за всіх нас. За свободу Харкова. За незалежність України. І вони варті того, аби бути увічненим у памʼяті людей назавжди”, - зауважив мер.

Він додав, що всі топонімічні рішення щодо перейменування вулиць і скверів депутати міської ради ухвалили одностайно. А харківʼянам, які мають житло на вулицях з новими назвами, змінювати реєстрацію та документи про право власності на нерухомість не потрібно.

Читайте також: У Києві буде метро «Площа Українських Героїв» і вулиця Черчилля - перейменували 26 об'єктів

Як повідомлялося, у грудні 2022 року Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна перейменували на Харківський академічний драматичний театр.

Фото: Viktor O. Ledenyov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-