Барабаш назвав міста, в які найбільше переїхали жителі Авдіївки

Барабаш назвав міста, в які найбільше переїхали жителі Авдіївки

Ексклюзив
Укрінформ
Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш розповів про міста, куди найбільше переїхало мешканців Авдіївки.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

«Звичайно, офіс ми вивезли. Перше пряме влучання в будівлю міської адміністрації було в травні минулого року. Після того ми змінили локацію, перемістилися до підвального приміщення. Працівники військової адміністрації – а це здебільшого жінки – залишалися там до вересня 2022 року... Зараз в Авдіївці залишається пункт, де ми працюємо, коли перебуваємо в місті. Здебільшого наша адміністрація базується в Покровську», - розповів Барабаш.

Він додав, що обладнання з будівлі адміністрації в Авдіївці вивезли, які і найцінніше, коштовне обладнання з лікарні та освітніх закладів. До повномасштабного вторгнення Росії в Україну в місті працювало п'ять шкіл, де навчалися 2,5 тисячі дітей. Зараз вони всі зруйновані.

Читайте також: Темп відродження Авдіївки залежатиме від відновлення коксохімічного заводу - Барабаш

За словами Барабаша, евакуація мешканців міста триває.

«З початку повномасштабного вторгнення ми намагалися евакуювати якнайбільше людей… У нас є домовленість із місцевою владою Умані. Навіть мер міста Ірина Григорівна Плетньова особисто приїжджала в Авдіївку, ходила підвалами і вмовляла людей виїжджати», - сказав він.

Начальник МВА зауважив, що в Умані було дуже багато пропозицій для розміщення переселенців, навіть варіант повного пансіону. Для родин пропонують гуртожитки, спеціально перебудовані заміські профспілкові бази, багато пропозицій і для літніх людей, і для маломобільних.

Читайте також: В Авдіївці від початку повномасштабної війни загинули понад 150 жителів - глава МВА

За його словами, найбільше мешканців Авдіївки евакуювалися в Кам’янське, Дніпро й Умань. Водночас багато людей залишилося в межах Донецької області, у більш безпечних громадах – в Покровську, Добропіллі, Селідовому, Мирнограді.

Як повідомлялося, станом на початок листопада в Авдіївці лишалася 1571 цивільна особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-