Барабаш: В Авдіївці залишились два лікарі й чотири медсестри для понад 1,5 тисячі жителів

Барабаш: В Авдіївці залишились два лікарі й чотири медсестри для понад 1,5 тисячі жителів

Ексклюзив
Укрінформ
В Авдіївці наразі залишаються два лікарі і чотири медичні сестри для понад 1,5 тисячі цивільних жителів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

«Лікарня (в Авдіївці – ред.) постійно під обстрілами. У місті залишаються два лікарі і чотири медичні сестри. Вони, звичайно, надають допомогу, яку можуть за цих умов, та це дуже складно робити... Станом на початок листопада в Авдіївці лишалася 1571 особа, але це – без урахування 16 заводчан, яких 7 листопада евакуювали з Авдіївського коксохімзаводу», - сказав Барабаш.

Він також зазначив, що на сьогодні в місті залишився один магазин, хоча до цього військового загострення (до 10 жовтня 2023 року – ред.) було шість.

«Загарбники спеціально били по магазинах і зруйнували три з них буквально за три дні. Просто до фундаменту рознесли. Ще два просто закрилися, бо їх теж обстрілювали дуже сильно», - пояснив начальник МВА.

Читайте також: МОЗ заявляє про велику потребу в лікарях на прифронтових територіях

Він також проінформував, що зараз дуже багато людей в Авдіївці записуються на евакуацію, бо бачать, що, на жаль, ситуація погіршується, і також розуміють, що попереду – зима.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об’єкти. Російські загарбники з 10 жовтня 2023 року постійно атакують місто Авдіївку і за всяку ціну намагаються захопити це місто.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в місті Авдіївка загинуло 154 мирних жителі, також під завалами зруйновних російськими загарбниками будинків залишаються тіла шістьох людей, два з них ще з травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-