На Дніпропетровщині запобігли витрачанню коштів на реконструкцію спортивного палацу

На Дніпропетровщині запобігли витрачанню коштів на реконструкцію спортивного палацу

Укрінформ
У Дніпропетровській області прокурори запобігли витрачанню 1,3 млрд грн з бюджету на реконструкцію спортивного палацу "Метеор".

Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"Дніпропетровською обласною прокуратурою у судовому порядку в інтересах держави оскаржено договір з реконструкції спортивного палацу "Метеор" у м. Дніпро", – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, у листопаді 2021 року між Департаментом капітального будівництва облдержадміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір про реконструкцію спортивного палацу на суму понад 1,3 млрд грн.

Читайте також: Дубінському готують підозру у державній зраді - джерело

Товариство взяло на себе зобов’язання до кінця 2023 року реконструювати спортивний палац "Метеор" та отримало як аванс понад 28 млн грн на придбання будівельних матеріалів.

Але безпідставно посилаючись на запровадження у країні воєнного стану, товариство не мало наміру виконати роботи у встановлений договором строк, а їхньою метою було лише отримання бюджетних коштів.

Таким чином, прокуратура звернулася до суду з позовом, щоб захистити інтереси держави.

Читайте також: До АРМА передали ₴170 мільйонів активів підприємства, власником якого є мінтранс Росії

У процесі розгляду справи товариство повернуло аванс і розірвало укладений договір. У зв’язку з цим вдалося запобігти витрачанню бюджетних коштів на суму 1,3 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів залучатиме міжнародні компанії, які перевірятимуть витрачання коштів донорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-