Ракетний удар по Грозі: сім'ї загиблих отримали допомогу від місцевої влади

Ракетний удар по Грозі: сім'ї загиблих отримали допомогу від місцевої влади

Укрінформ
У селі Гроза Харківської області сім'ї загиблих унаслідок ракетного удару отримали матеріальну допомогу від місцевої та обласної влади, а також гуманітарних організацій.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Усі родини, що постраждали внаслідок російського теракту в с. Гроза Куп'янського району, отримали матеріальну допомогу від держави та підтримку гуманітарних організацій", - зазначив посадовець.

Синєгубов поінформував, що всім 38 родинам загиблих виплачена допомога від Шевченківської селищної військової адміністрації на загальну суму понад 566 тис. грн. Крім того, з обласного бюджету постраждалі родини отримали виплати на загальну суму майже 1,4 млн грн.

Начальник ОВА подякував благодійним організаціям, які підтримують постраждалих. Зокрема, БФ "Актед" за підтримки ООН надав фінансову допомогу усім постраждалим родинам на загальну суму понад 1,6 млн грн. Організація UNICEF виплатила компенсації 3 постраждалим сім’ям із дітьми. Ще 7 родин з дітьми отримали допомогу від БФ "Актед". БО "Український благодійний альянс" надала допомогу 14 дітям, що втратили батьків внаслідок теракту.

Читайте також: У лікарнях залишаються двоє постраждалих від ракетного удару по Грозі на Харківщині

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, коли там відбувалися поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали у рідному селі. Загинуло 59 людей.

За інформацією правоохоронців, удару було завдано ракетою «Іскандер-М».

В ООН дійшли висновку, що ракетний удар по Грозі був завданий збройними силами Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-