Оборонці Маріуполя отримають квартири від ГО «Серце Азовсталі»

Оборонці Маріуполя отримають квартири від ГО «Серце Азовсталі»

Відео
Укрінформ
Оборонці Маріуполя, які отримали першу або другу групу інвалідності внаслідок боїв за місто у рамках нової програми «Вдома» отримають квартири від громадської благодійної організації «Серце Азовсталі».

Це діє у межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт» Ріната Ахметова, передає Укрінформ з посиланням на Фейсбук організації.

«Серце Азовсталі», що є частиною «Сталевого фронту» Ріната Ахметова, запустило пілот програми «Вдома», в рамках якого за листопад-грудень 2023 року власні квартири отримають 15 захисників та захисниць», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подати заявку на участь у другому етапі програми у 2024 році можуть оборонці Маріуполя, які: брали участь в обороні Маріуполя від 24 лютого до 20 травня 2022 року; отримали першу або другу групу інвалідності внаслідок боїв за місто; не мають власного житла на підконтрольній території України або втратили його внаслідок бойових дій та мають документи, які це підтверджують.

Заявки прийматимууться з 09.11.2023 по 09.02.2024, звертатися на гарячу лінію можна за телефоном (0 (800) 600 114).

В громадській організації підкреслили, що захисники Маріуполя – «сталеві оборонці» є прикладом незламності та сили духу. Чимало з них отримали інвалідність внаслідок боїв за Маріуполь, але не втратили своєї завзятості.

«Ми прагнемо створити побутові гідні умови для оборонців Міста Марії на шляху повноцінного повернення до цивільного життя і віднайдення нових сенсів, нової великої цілі. Саме це – головна мета програми «Серце Азовсталі. Вдома», - підкреслено у повідомленні.

Засновник «Серця Азовсталі» бізнесмен Рінат Ахметов наголосив, що оборонці Маріуполя показали усьому світу, що таке справжній патріотизм та любов до Батьківщини.

«Ми у неоплатному боргу перед тими, хто віддав своє життя, обороняючи український Маріуполь. І ми ніколи не повинні забувати про тих, хто пожертвував своїм здоров'ям, аби захистити свободу та незалежність України, захистити всіх нас», - сказав Ахметов.

Читайте також: У Києві відбулася акція на підтримку бійців «Азову», які понад 500 днів перебувають у полоні РФ

Зазначено, що першу квартиру отримав морський піхотинець Олександр Дідур. Під час оборони Маріуполя він потрапив під ворожий обстріл і отримав численні уламкові поранення. Оборонець втратив око та три пальці на правій руці, а ліва рука була розтрощена. Захисник провів 14 місяців у полоні. Ця нова квартира у Києві стала несподіванкою для захисника та його родини.

Програма «Вдома» реалізується в партнерстві з ФК «Шахтар». Тому на новосілля до оборонця завітав вратар Андрій Пятов. Від «Шахтаря» морпіх отримав іменну футболку та спортивний інвентар, який допоможе відновити фізичну форму.

Як повідомлялося, оборона Маріуполя тривала 84 дні. Бої за "Азовсталь" тривали до 20 травня 2022 року, коли вище військове керівництво України віддало наказ припинити оборону, оскільки Маріуполь захопила російська армія, меткомбінат було заблоковано і зруйновано майже повністю.

16 травня 2022 року розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу “Азовсталь”, яка тривала кілька днів. Загалом з території комбінату вийшло майже 2,5 тис. оборонців. Понад 50 осіб загарбники вивезли на окуповану росіянами територію до міста Новоазовськ, ще 211 осіб доставили до смт Оленівка.

Відтоді вдалося повернути близько 500 з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-