Поліція вивезла ще 16 дітей з небезпечних районів Харківщини

Поліція вивезла ще 16 дітей з небезпечних районів Харківщини

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські вивезли ще 16 дітей з небезпечних районів Харківщини.

Про це повідомляється на сайті МВС, передає Укрінформ.

"8 листопада поліцейські ювенальної превенції, полку поліції особливого призначення, КОРДу, Куп’янського районного відділу поліції спільно з волонтерами та місцевою владою вивезли з територіальної громади ще 16 дітей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив поліцейський полку поліції особливого призначення ГУ НП в Харківській області Антон Сінельник, у Куп'янському районі дуже небезпечна обстановка, населені пункти постійно під обстрілами супротивника.

«Майже щодня є поранені та загиблі серед цивільного населення. Ворог постійно обстрілює житлові будинки. Батьки, що залишають тут дітей, наражають їх на небезпеку. Евакуація зараз життєво необхідна», - сказав він.

За його словами, працівники поліції разом з волонтерами постійно проводять профілактичну роботу серед населення, особливо з родинами з дітьми, вмовляють виїхати до більш безпечних місць.

Поліцейський спецпідрозділу КОРД ГУ НП в Харківській області Гліб Войтов, своєю чергою, розповів, що обов’язкова евакуація родин з дітьми в примусовий спосіб на території Куп'янського району проводиться з 3 листопада.

«Дуже важко вмовити жінок з дітьми прийняти рішення про евакуацію, багато людей відмовляються, не бажають залишати домівки. Однак поліцейські намагаються вмовити громадян залишити небезпечні населені пункти, щоб вберегти життя та здоров'я своє та дітей», - зазначив він.

Всього з початку примусової евакуації з території Куп'янського району поліцейські вже вивезли 65 дітей, ще близько 90 дітей підлягають евакуації.

Читайте також: «Білі янголи» евакуювали всіх дітей із трьох прифронтових сіл Донеччини

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада на Харківщині з громад Куп’янського району евакуювали родини, в яких 201 дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-