В Южному депутати звернуться до Нацкомісії з проханням не змінювати назву міста

В Южному депутати звернуться до Нацкомісії з проханням не змінювати назву міста

Укрінформ
В Одеській області депутати Южненської міської ради запропонували підготувати комплексне звернення до Національної комісії зі стандарту держмови з проханням виключити місто з переліку на перейменування.

Про це у Фейсбуці повідомляє Южненська міська рада, передає Укрінформ.

Дев’ятого листопада в місті Южне пройшло засідання ХХХVI позачергової сесії міської ради, де розглядалося питання щодо перейменування міста.

«Депутати міської ради запропонували підготувати комплексне звернення до Національної комісії зі стандарту держмови з проханням виключити місто з переліку на перейменування», - повідомляють в міськраді.

Фото: Южненська міська рада

За словами начальника юридичного відділу ЮМР Григорія Денова, залишити назву «Южне» можна, лише якщо її знімуть з цього списку на перейменування.

«Єдиний шлях, єдина можливість, щоб залишити місто Южне, — це щоб комісія виключила його з переліку», — наголосив Денов.

Зазначається, що мер Южного Володимир Новацький вніс пропозицію, що у разі відмови зняття з переліку — процедура перейменування продовжиться.

Читайте також: Мешканці Червонограду проти перейменування міста

Процедура перейменування міста триватиме до кінця грудня. До цього часу вже має надійти відповідь комісії і кінцевий результат залежатиме саме від неї.

Як повідомляв Укрінформ, мешканці Южного надали 168 пропозицій для перейменування міста. Лише шість з них відповідали всім критеріям і набрали максимальну кількість балів — це Аджалик, Аненталь, Порт-Аненталь, Оріяна, Порторіано і Порт-Оріяна. Назва «Південне» не пройшла відбір, оскільки не унікальна та не іменник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-