У Львівській політехніці не бачили оголошень із закликами студентів звільнити Фаріон

У Львівській політехніці не бачили оголошень із закликами студентів звільнити Фаріон

Ексклюзив
Укрінформ
Національний університет «Львівська політехніка» відреагував на висловлювання викладачки Ірини Фаріон щодо спілкування українських військових російською мовою та спростував інформацію про численні заклики студентів щодо її звільнення.

Як розповіла Укрінформу керівниця Центру комунікацій Львівської політехніки Наталія Павлишин, коментуючи інформаціюрегіональних ЗМІ, що студенти вишу нібито вимагають звільнити Фаріон, оприлюднені фотографії таких «оголошень» не відповідають дійсності.

«Я не знаю, де це (фотографії «оголошень» із закликами звільнити Фаріон – ред.) взялося. В корпусах Львівської політехніки таких оголошень не було. На цих фото – не політехніка. В нас немає таких дверей. Це недостовірна інформація, взята з "Мемарні" (Телеграм-канал – ред.)», – зазначила Павлишин.

Крім того, на насайтіуніверситету оприлюднили офіційний коментар щодо цієї ситуації. «У Львівській політехніці діє кодекс корпоративної культури, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування і поведінки учасників академічної спільноти нашого університету. Однак Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом», – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що кожен воїн, який боронить нашу землю і наш народ, незалежно від віросповідання чи мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності. І це – непорушна позиція університету.

Читайте також: Мовний скандал із таксистом: Кремінь каже, що водій не уникне покарання

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав Службу безпеки України, Національну поліцію та Національну раду з питань телебачення і радіомовлення перевірити інформацію про негативні висловлювання Ірини Фаріонна адресу військовослужбовців, які спілкуються мовами нацменшин.

Як повідомлялося, мовознавиця, докторка філологічних наук та народна депутатка 7-го скликання Ірина Фаріон звинуватила військових, зокрема бійців «Азову», у тому, що вони спілкуються російською мовою. Її висловлювання викликали обурення в суспільстві.

Фото: Facebook / Ірина Фаріон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-