Поліція вхопила «на гарячому» торговців трофейною зброєю, які діяли в кількох регіонах

Поліція вхопила «на гарячому» торговців трофейною зброєю, які діяли в кількох регіонах

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили угруповання, яке на території столиці, Київської та Запорізької областей налагодило збут трофейної і переробленої зброї, вивезеної із зони бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

«Поліцейські встановили, що троє фігурантів налагодили канал збуту різноманітної стрілецької зброї та боєприпасів, а також зібраних саморобно зразків зброї зі складових частин та зброї, переробленої на вогнепальну», - йдеться в повідомленні. 

У кожного з них були свої ролі у групі. 42-річний житель Київщини здійснював пошук клієнтів через інтернет та збував зброю. 29-річний уродженець Запорізької області безпосередньо збував зброю, у тому числі перероблену на вогнепальну. 57-річний киянин здійснював виготовлення, переробку та реактивацію вогнепальної зброї, а також боєприпасів до неї.

Як зазначили поліцейські, трофейна російська зброя потрапляла до фігурантів під час участі одного з них у бойових діях.

Двох зловмисників правоохоронці затримали «на гарячому».

Під час обшуків у помешканнях, автівках та місцях зберігання й перероблення зброї вилучили гвинтівки, рушниці, пістолети, складові частини (магазини, рамки, стволи), понад 10 кг пороху, більш як півтори тисячі набоїв різних калібрів, а також гільзи, патрони та кулі.

Крім того, вилучено гранати, запали до них, гранатомет із пострілами, кейси для зберігання пістолетів.

Слідчі дії тривають. Фігурантам оголошені підозри - за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: На Чернігівщині у наркоторговця знайшли автомати, сотні набоїв та 20 гранат

Як повідомляв Укрінформ, поліцейські вилучили у жителя Вінницькій області арсенал озброєння, вивезеного із зони бойових дій.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-