Представники ООН і посли Швеції та Фінляндії відвідали евакуйованих із Куп’янського району

Представники ООН і посли Швеції та Фінляндії відвідали евакуйованих із Куп’янського району

Фото
Укрінформ
Представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, а також Надзвичайні та Повноважні Посли Швеції та Фінляндії зустрілися з внутрішньо переміщеними особами з Куп'янського району Харківської області.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Разом з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, а також з Надзвичайними та Повноважними Послами Швеції та Фінляндії зустрілися з внутрішньо переміщеними особами та відвідали місце їхнього проживання. Оглянули умови життя та поспілкувалися з переселенцями, які щойно евакуювалися з Куп'янського району”, - повідомив Синєгубов.

Він зауважив, що завдяки допомозі міжнародних партнерів України та, зокрема, УВКБ ООН переселенці забезпечені побутовою технікою, генераторами, в гуртожитку облаштована дитяча кімната й освітній простір. З евакуйованими дітьми працюють психологи та соціальні педагоги.

Читайте також: Росіяни обстріляли з артилерії два населені пункти на Харківщині

“Також обговорили з представниками ООН та послами питання подальшої гуманітарної допомоги для ВПО та спільні проєкти на 2024 рiк. Дякую урядам Швеції та Фінляндії, а також особисто представниці УВКБ ООН в Україні Кароліні Ліндхольм Біллінг за постійну допомогу Харківщині. Розвиваємо нашу співпрацю далі”, - написав Синєгубов.

Як повідомлялося, у вересні була оголошена обов’язкова евакуація з 53 населених пунктів Куп’янського району.

27 жовтня Рада оборони Харківщини прийняла рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми з десяти населених пунктів у трьох громадах Куп'янського району, які перебувають під постійними ворожими обстрілами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-