Рятувальники отримали першу вітчизняну машину для підготовки ґрунту до розмінування

Рятувальники отримали першу вітчизняну машину для підготовки ґрунту до розмінування

Укрінформ
У розпорядження Державної служби з надзвичайних ситуацій надійшла перша машина для підготовки ґрунту до розмінування, розроблена та вироблена в Україні. Машина очищатиме землі Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Вітаю харківських виробників, які створили першу вітчизняну машину для підготовки ґрунту для розмінування і успішно пройшли сертифікацію. Це хороший приклад для всіх вітчизняних винахідників та виробників... Ми будемо усіляко сприяти такому розвитку, а також локалізації на базі українських підприємств виробництва техніки закордонних зразків», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Машина для підготовки ґрунту до розмінування, створена харківськими виробниками - це перша сертифікована вітчизняна машина такого типу. Вона проста у використанні, обслуговуванні та ремонті, коштує 5 млн 600 тис. грн. До того ж оператори не матимуть проблем із запчастинами. Вже найближчим часом отримана саперами техніка вийде працювати на поля.

Читайте також: У Польщі розпочалися курси з передачі ЗСУ пошукових собак для розмінування

Як повідомлялось, Україна до кінця 2023 року отримає близько 30 машин механізованого розмінування від міжнародних партнерів.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-