В Одесі відкрили автошколу для людей з інвалідністю

В Одесі відкрили автошколу для людей з інвалідністю

Фото
Укрінформ
На базі Одеського державного університету внутрішніх справ запрацювала автошкола для людей з інвалідністю у межах флагманського проєкту МВС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На базі ОДУВС розпочала роботу автошкола для людей з інвалідністю / Фото: Ляшонок Ніна

«Одним із страшних наслідків війни, яка, на жаль, триває, стало різке збільшення кількості громадян, які дістали каліцтва. Завдання суспільства – забезпечити цим людям відповідну якість життя: надати їм можливість продовжувати навчання, знайти цікаву роботу, створити умови для кар'єрного зростання. Тому ми із задоволенням долучилися до флагманського проєкту МВС України «Автошколи для людей з інвалідністю» в межах загальнодержавної ініціативи першої леді України Олени Зеленської», - зазначив ректор ОДУВС Дмитро Швець.

За його словами, виш отримав сертифікат і безстрокову акредитацію для надання послуги з навчання керувати автотранспортом людей з інвалідністю.

Термін навчання в автошколі – 10 тижнів, з яких 4 тижні викладатиметься теорія. Для занять у корпусі ОДУВС відведено окремий клас, до якого облаштовані спеціальні пандуси. Після цього студенти здають іспит й одразу беруться до практичних занять. В автошколі для цього є п’ять спеціально обладнаних автомобілів: чотири з механічною коробкою передач і одна з автоматичною.

Читайте також: Урядовці працюють над інклюзивністю укриттів – Шмигаль

Вартість навчання становить 6000 грн, але перший потік студентів уже профінансовано благодійниками і буде безкоштовним для слухачів.

"Якщо немає змоги оплатити навчання, є спеціальні благодійні фонди, а також можна звертатись до обласної і місцевої ради. Депутати проголосують і зможуть прийняти рішення фінансово допомогти", – пояснив член наглядової ради університету народний депутат Олексій Леонов.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ у межах ініціативи дружини Президента Олени Зеленської реалізує проєкт автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-