У Полтаві провели в останнню путь трьох захисників

У Полтаві провели в останнню путь трьох захисників

Фото
Укрінформ
У Полтаві попрощалися з трьома загиблими на війні захисниками.

Про це повідомляє Полтавська міська рада, передає Укрінформ.

"24 жовтня біля Свято-Успенського кафедрального собору відбулося прощання з полеглими Героями, які виявивши стійкість і мужність, захищали територіальну цілісність та державний суверенітет – Олегом Карповим, Артемом Артеменком, Юрієм Бабанським", - йдеться у повідомленні.

Солдат Олег Карпов народився 10 жовтня 1982 року, проживав у селі Бугаївка Полтавської громади.

Призваний 28 квітня 2023 року до військової частини А 4784 на посаду стрілець-санітар 2 механізованого відділення 2 механізованого взводу 8 механізованої роти 3 механізованого батальйону.

У Полтаві провели в останнню путь трьох воїнів / Фото: Полтавська міська рада

Під час виконання бойового завдання з бойовим розпорядженням поблизу населеного пункту Іванівна Купʼянського району Харківської області, внаслідок танкового обстрілу противником, загинув 11 жовтня 2023 року від отриманих поранень несумісних з життям.

Солдат Артем Артеменко народився 2 серпня 1993 року у селі Супрунівка Полтавської громади. Навчався у Супрунівській середній школі, у 2015 році отримав вищу освіту у Полтавському університеті економіки і торгівлі.

Читайте також: У Києві попрощалися з командиром підрозділу 72-ї бригади Чорних Запорожців Сергієм Іконніковим

З початком повномасштабного вторгнення 27 лютого 2022 року пішов добровольцем до лав ЗСУ. Після проходження військової підготовки проходив службу у складі 14 ОМБР імені князя Романа Великого, був двічі тяжко поранений: перший раз 19 липня 2022 року в районі населеного пункту Бахмут, вдруге - 15 лютого 2023 року в районі н.п. Дворічна Купʼянського району.

Закінчивши лікування та відновлення, повернувся до своїх побратимів і продовжував проходити службу у військовій частині А 1008 на посаді заступника командира бойової машини-навідника-оператора 2 механізованого відділення, 3 механізованого взводу, 9 механізованої роти, 3 механізованого батальйону.

При виконанні бойового завдання загинув 19 жовтня 2023 року в результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Лиман Перший Купʼянського району Харківської області.

Сержант Юрій Бабанський народився 27 січня 1966 року, проживав у Полтаві.

Призваний Полтавським обʼєднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки 20 квітня 2022 року до військової частини А7014 на посаду командира такелажного відділення гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону.

Загинув 17 травня 2022 року в смт Десна Чернігівської області, внаслідок ракетного удару з боку російської федерації.

У Міськраді висловили співчуття рідним та близьким Героїв.

Як повідомлялося, у Кропивницькому на Кіровоградщині попрощалися із п'ятьма загиблими на війні військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-