Львівський оборонний кластер передав медикам ще сотні бронежилетів

Львівський оборонний кластер передав медикам ще сотні бронежилетів

Фото
Укрінформ
Львівський оборонний кластер (ЛОК) вирушив у гуманітарну місію, аби передати сотні спеціалізованих протиуламкових бронежилетів для медиків прифронтових лікарень.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ЛОК, передає Укрінформ.

«100 бронежилетів – медикам Сумщини. Чергову партію спеціалізованих протиуламкових бронежилетів передала команда ЛОК медикам», - йдеться у повідомленні.

До передачі долучився голова Сумської ОВА генерал-лейтенант Володимир Артюх - військовий з понад 30-річним досвідом служби.

Як зазначається, бронежилети передадуть до прикордонних громад Сумської області - Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Новослобідської та Хотінської. Це сприятиме створенню у цих громадах безпечних умов обслуговування населення медичними працівниками, які залучені до евакуації з 5-кілометрової зони та до надання екстреної допомоги людям, котрі потрапили під ворожі обстріли.

«У межах теперішньої гуманітарної місії передадуть ще 640 медичних бронежилетів. Вчора бронежилети отримав Департамент охорони здоров’я в Чернігові. Сьогодні – Сумщина. На черзі – Херсон», - додали в ЛОК.

Своєю чергою Херсонської ОВА повідомили у Фейсбуці, що  медики регіону отримали 440 бронежилетів.

«Медики борються за життя. Самовіддано працюють у надскладних умовах. Але і їм також потрібен захист… Медзаклади Херсонщини отримали 440 бронежилетів. Допомогу передали Громадська організація «Львівський оборонний кластер» та Благодійний фонд «Допомога Львівському оборонному кластеру», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що засоби захисту розподілили до приймальних відділень, невідкладної, екстреної та первинної допомоги.

Загалом Львівський оборонний кластер уже передав цивільним медикам у прифронтові регіони 3200 бронежилетів.

Читайте також: Львівський оборонний кластер замінить відпрацьовані бронежилети, на яких створять картини

Як повідомляв Укрінформ, у Львові з перших днів повномасштабного вторгнення утворився новий волонтерський проєкт – Львівський оборонний кластер. Його основна мета – безкоштовно забезпечити українців добротними бронежилетами. Заради цього об’єдналися фахівці, бізнесмени, волонтери та донатори. Наразі бронежилети зі Львова передають не лише захисникам, а й ДСНС, журналістам, медикам, комунальникам, а також поліцейським для евакуації дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-