Одеський суд виніс посмертний вирок колаборанту Стремоусову - довічне з конфіскацією майна

Одеський суд виніс посмертний вирок колаборанту Стремоусову - довічне з конфіскацією майна

Укрінформ
Малиновський районний суд Одеси засудив загиблого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд у складі колегії під головуванням судді Сергія Черевко 18 жовтня виніс вирок загиблому колаборанту Стремоусову. Його визнали винним у державній зраді та колабораційній діяльності за статтями за ч. 1 ст. 111, ч.2 ст.111 та ч.5 ст.111-1 КК України та засудили до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: В Одесі СБУ затримала блогера, який був «правою рукою» Стремоусова

«Сторона захисту вважає вирок занадто суровим навіть для небіжчика… Тобто за відсутності будь-яких обтяжуючих обставин до Стремоусова винесено вирок з найвищою мірою покарання. Сторона захисту має намір використати всі засоби національного захисту, а також звернутися до апеляційного суду з оскарженням цього вироку», - заявила адвокат Стремоусова Тетяна Бабкова.

Як повідомлялося, Стремоусов активно підтримував російську окупацію Херсона. Він був одним з тих, хто посприяв захопленню Херсонської області Росією. 9 листопада 2022 року російські пропагандисти повідомили, що він загинув у ДТП біля Генічеська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-