У Херсоні перейменували вулицю Московську та сквер Пушкіна

У Херсоні перейменували вулицю Московську та сквер Пушкіна

Укрінформ
У Херсоні перейменували низку об’єктів топоніміки, зокрема, відтепер у місті немає вулиці Московської та Потьомкінської, скверу Пушкіна.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Нові назви пройшли громадські обговорення і численні дискусії у комісії з перейменування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Кропивницькому перейменували 11 вулиць та провулків

Як зазначається, Херсонська міська військова адміністрація перейменувала низку вулиць, площ, скверів. Зокрема, площа 200-річчя Херсона перейменована на площу Збройних сил України, площа 40-річчя Перемоги - на площу Нескорених, вулиця Московська - на вулицю Студентську, вулиця Потьомкінська - на вулицю Михайла Грушевського, вулиця Волгоградська у мкр «Янтарний» - на вулицю Маріупольську. Також перейменований сквер О.С.Пушкіна - на сквер Фонтанний.

Згодом стало відомо, що у Херсоні міська влада продовжила оприлюднювати перейменовані об’єкти топоніміки, зокрема в історичному центрі перейменували вулицю Суворова.

«Херсонська міська військова адміністрація продовжує роботу із перейменування об’єктів топоніміки на території громади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вулиця Суворова розділена на дві частини. Її пішохідну частину від проспекту Ушакова до вулиці Воронцовської названо Європейською, другу, проїзну, - від вулиці Воронцовської до Театральної – Католицькою. Також начальник МВА повідомив, що вулиця Воронцовська перейменована на Ратушну, Чернишевського - на вулицю Юрія Керпатенка (головний диригент Херсонської філармонії, вбитий окупантами за те, що відмовився грати під триколором), Ломоносова - на Святомиколаївську, Карбишева - на Каштанову, вулиця Пушкінська - на Арнаутську, Гагаріна - на Старомлинну; провулок Чкалова - на Різницький.

Також у місті перейменували парк Маргелова на Придніпровський, а селище Чкалова - на селище Авіаторів.

Підкреслюється, що для херсонців процес перейменування не несе додаткових витрат чи проблем із документами.

Як повідомлялося, у Херсоні у травні 2023 року у рамках деколонізації та дерусифікації публічного простору на території громади оголосили про початок громадських обговорень щодо перейменування об'єктів топоніміки.

У липні у МВА інформували, що громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки на території Херсонської міської територіальної громади відбулися. Тоді до громадського обговорення долучилися 2397 мешканців громади

Читайте також: На Харківщині для перейменування Первомайського знову не вистачило голосів

У серпні повідомили, що готується друга черга перейменувань об’єктів топоніміки на території Херсонської міської територіальної громади в рамках дерусифікації та деколонізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-