Делегація країн Глобального Півдня оглянула місця воєнних злочинів росіян в Ірпені

Делегація країн Глобального Півдня оглянула місця воєнних злочинів росіян в Ірпені

Фото
Укрінформ
Делегація країн Глобального Півдня оглянула місця воєнних злочинів російських загарбників в Ірпені Київської області.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Фейсбуці.

«Мав честь вітати в Ірпені найбільшу за часи незалежності України делегацію країн Глобального Півдня, яка завітала до нашого міста у рамках CRIMEA GLOBAL conference. 35 представників громадського та урядового секторів країн Перської затоки, Африки, Малайзії, Індонезії, Південної Америки оглянули місця воєнних злочинів росіян у нашому місті», - зазначив Маркушин.

За його словами, делегація не приховувала шоку від побаченого та зізналася, що у їхніх державах країна-терорист має потужний інформаційний вплив і війна в Україні висвітлюється недостатньо.

Читайте також: Естонській міністр оборони відвідав Бучу та Ірпінь

«Сьогодні дипломати України мають чітке завдання від Президента Зеленського - розширювати географію країн, які підтримують Україну в ООН та в інших міжнародних інституціях. Саме тому перед початком великої конференції ми привезли сюди делегатів. Тепер вони побачили усе на власні очі та поспілкувалися з очільником міста, яке так сильно постраждало від агресії росіян» - зазначила постійний представник Президента України у Автономній Республіці Крим Таміла Ташева під час огляду гостями Романівського мосту.

Своєю чергою, Маркушин подякував усім представникам делегації країн Глобального Півдня за увагу до героїчної історії міста, а також висловив сподівання на їхню всебічну підтримку України у своїх країнах.

Як повідомлялося, 28 березня 2022 року українські воїни звільнили Ірпінь від російських загарбників. Місто стримало ворога на шляху до столиці та отримало звання «Ірпінь – місто-Герой». Росіяни перебували у місті 23 дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-