У Невському на Луганщині вибухнули шість авіабомб - ОВА

У Невському на Луганщині вибухнули шість авіабомб - ОВА

Укрінформ
Шість російських авіаційних бомб КАБ-500 вибухнули у Невському Луганської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ. 

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "після ударів з літаків в Невському вибухнули шість авіаційних бомб КАБ-500. Інформацію стосовно наявних руйнувань наразі уточнюємо".

Як підкреслив очільник ОВА, ворог значно посилив вплив з повітря, також обстрілявши Новолюбівку, Білогорівку та Серебрянське лісництво. "Не припиняє він і штурмових дій поблизу Макіївки, де Силами оборони відбито ще п’ять атак росіян", – додав Лисогор.

По Невському та Білогорівці росіяни також відкривали вогонь з артилерії та мінометів.

Як повідомили в ОВА, загарбники заявили, що енергетики на 90% підготували до зими електромережевий комплекс так званої "ЛНР". Йдеться про заміну застарілого обладнання, ремонт електромереж, посилення опор ЛЕП. У цих відсотках вони не враховують міст і сіл, захоплених у 2022 році, зазначили в обладміністрації.

Читайте також: Росіяни скинули на два населені пункти Херсонщини вісім авіабомб

"У низці з них населення немає світла й досі, подекуди заживлено окремі будинки. Без електропостачання живуть десятки тисяч людей Кремінської, Сєвєродонецької, Лисичанської, Гірської, Попаснянської громад", - йдеться у повідомленні.

Лисичанськ та Сєвєродонецьк знов залишилися без централізованого теплопостачання. "Водночас по документах ці міста не заморожені, а "входять до опалювального сезону з урахуванням оперативної обстановки". Тобто в опалювальний сезон вони, за думкою окупантів, увійшли – щоправда без опалення", зауважили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби війська РФ завдали три ракетні та 59 авіаційних ударів, здійснили 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-