ВРП дозволила тримати під вартою суддю з Житомирщини, підозрюваного в шахрайстві

ВРП дозволила тримати під вартою суддю з Житомирщини, підозрюваного в шахрайстві

Укрінформ
Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Чуднівського районного суду Житомирської області Максима Леська у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє ВРП у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Сьогодні, 13 жовтня 2023 року, Вища рада правосуддя задовольнила подання заступника Генерального прокурора Ігоря Мустеци та надала згоду на утримання під вартою судді Чуднівського районного суду Житомирської області Максима Леська”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: ВРП цьогоріч отримала 130 повідомлень про втручання у діяльність суддів

Як повідомлялося, 25 вересня ВРП тимчасово, до 25 листопада 2023 року, відсторонила суддю Чуднівського районного суду Житомирської області Максима Леська від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Максим Лесько підозрюється в пособництві у придбанні права на майно шляхом обману (шахрайстві), вчиненому організованою групою в особливо великому розмірі, у службовому підробленні, тобто складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною п’ятою статті 27, частиною четвертою статті 190, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-