Коригувала ракетні удари по Краматорську: на Донеччині затримали агентку ФСБ

Коригувала ракетні удари по Краматорську: на Донеччині затримали агентку ФСБ

Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одну інформаторку ФСБ РФ, яка коригувала ракетні атаки ворога на прифронтові території Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Для наведення російських засобів ураження зловмисниця збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони в районі Краматорська.

Передусім вона намагалась виявити локації засобів радіоелектронної боротьби і системи протиповітряної оборони Збройних сил України.

«Також вона виходила на місця ворожих «прильотів» по соціальній та житловій інфраструктурі міста, щоб приховано зафіксувати їхні наслідки та підготувати відповідний звіт для окупантів», - ідеться в повідомленні.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та здійснення повторних ударів по Краматорську, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню типу «Смерч».

Співробітники СБУ затримали зловмисницю за місцем її проживання.

За даними слідства, коригувальницею виявилась місцева жителька, яку агресор дистанційно залучив до співпраці через її брата - бойовика загарбницьких угруповань РФ на сході України.

Саме йому жінка передавала по месенджеру розвіддані у вигляді текстових і голосових повідомлень, а також медіафайлів українських об’єктів.

Під час обшуку у помешканні затриманої виявили ноутбук та мобільний телефон із доказами її підривної діяльності.

Читайте також: Удар по «Барабашово» в Харкові: коригувальник отримав до 12 років тюрми

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України та інших військових формувань).

Зловмисниці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до 15 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном 9, 12 і 14 років ворожим інформаторам, які коригували повітряні удари російських військ по Дніпропетровській і Донецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-