Росіяни захопили будинок батьків мера Мелітополя і «заселили» своїх людей

Росіяни захопили будинок батьків мера Мелітополя і «заселили» своїх людей

Укрінформ
Російські загарбники захопили будинок батьків мера Мелітополя та «заселили» своїх людей.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«На жаль ворог захопив будинок моїх батьків, це і мій будинок, в якому я виріс. Це сталося 7-8 місяців тому. Якісь невідомі чоловіки заїхали і проживають там в кількості від 3 до 5 людей. Що стосується мого будинку, то заїхали в нього з третьої спроби. Декілька разів приїжджали гастролери, але коли дізнавались, чий будинок, то відмовлялись заїжджати, адже розуміють, що їхнє життя буде недовгим в цьому будинку. Але все ж заїхали і начебто проживають», - сказав Федоров.

Загалом з тимчасово окупованої Мелітопольщини виїхало близько половини мешканців (приблизно 75 тисяч людей). Для допомоги внутрішньо переміщеним особам влада Мелітополя відкриває хаби під назвою "Саме тут". Їх вже працює три, і цими вихідними відкриється ще один у Дніпрі.

"На території міста Дніпро приблизно 5000 переміщених осіб - мешканців окупованого Мелітополя. Всього з Мелітополя та району виїхала приблизно половина", - сказав Федоров.

Читайте також: У Мелітополі загарбники почали складати й ремонтувати дрони в ПТУ - мер

Раніше люди могли виїхати із зони тимчасової окупації через Крим, а також через територію РФ, але зараз ворог запровадив нові обмеження на виїзд громадян України, щоб посилити фільтрацію та унеможливити переміщення людей.

Раніше повідомлялось, що за півтора року повномасштабного вторгнення команда Мелітополя відкрила три центри допомоги переселенцям мелітопольської громади - у Запоріжжі, Києві та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-