Унаслідок удару по кафе у Грозі загинув місцевий староста

Унаслідок удару по кафе у Грозі загинув місцевий староста

Укрінформ
Унаслідок удару по кафе у селі Гроза Куп’янського району Харківщини загинув староста Петропільського старостинського округу Шевченківської громади Олександр Нечволод.

Цей факт підтвердив на брифінгу начальник Слідчого управління - заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає кореспондент Укрінформу.

“Щодо старости. Так, інформація підтверджена. Серед загиблих він є”, - сказав Болвінов.

Він наголосив, що усі жертви російського теракту - цивільні.

Читайте також: Слідчі перевірили пів сотні жителів Грози - відпрацьовують версію про навідника російської ракети

“На місці трагедії слідчі криміналісти вилучили залишки ракети "Іскандер М". І ми схиляємося до версії, що російські військові цинічно вчинили воєнний злочин і вбили таку велику кількість людей, мешканців села Гроза, українців звичайних, цивільних. Жодного військового там не було. Всі загиблі і поранені - цивільні”, - зазначив Болвінов.

Серед загиблих також 61-річна вчителька професійного ліцею Тамара Соляник, медична сестра “швидкої допомоги” 47-річна Вікторія Сапач та її чоловік Олег, 47-річний учитель місцевого ліцею Володимир Мухватий, його дружина Світлана та матір Тетяна.

Загинула й медична сестра з смт Шевченкового Валентина Корх (1961 р. н.), яку запросили на захід на той випадок, якщо комусь стане зле на поминках.

Читайте також: Кількість загиблих через ракетний удар по селу Гроза на Харківщині зросла до 53

За інформацією Болвінова, загинула 44-річна Аліна Козир, дружина військового Андрія Козиря, який загинув ще навесні минулого року і перепоховання якого відбулося в селі Гроза. Останнім часом жінка працювала у Польщі і приїхала в Україну за день до трагедії. Також загинув їхній син, Денис Козир, якому було 24 роки.

“Він жив за кордоном ще до повномасштабного вторгнення, проте після 24 лютого Денис із батьком Андрієм повернулися і стали на захист рідної країни. Батько - Козир Андрій - загинув від смертельного поранення. А Денис обороняв країну більше як рік, проте звільнився з лав Збройних сил України за станом здоров'я”, - розповів Болвінов.

Загинула і донька Козирів - 22-річна Єлизавета, яка приїхала на перепоховання батька з-за кордону.

Серед жертв - ще й інші родичі родини військовослужбовця. Батьки загиблої Аліни Козир, пенсіонери Микола та Ніна Гриб.

Читайте також: Рідні загиблих і постраждалі від удару РФ по селу Гроза отримають допомогу з бюджету Харківщини

“Ніна станом на сьогодні значиться як безвісти зникла. На місці трагедії ми знайшли лише її паспорт”, - розповів начальник Слідчого управління.

Також загинули дружина Дениса Козиря - Ніна, якій 14 жовтня мав виповнитися 21 рік, та її 42-річна матір Людмила Чегодаєва, яка працювала завідувачкою сільського клубу.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Щонайменше 51 людина загинула, зокрема син, невістка та дружина загиблого воїна, одна постраждала померла того ж дня в лікарні. Ще шість людей зазнали тяжких поранень. За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії.

Від суботи, 7 жовтня, у селі почали ховати загиблих. Як зазначив начальник Куп’янської РВА Андрій Канашевич, під час терористичного удару люди загинули сім’ями.

10 жовтня поліція повідомила, що ідентифікували 53 особи, п’ятеро людей ще вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-