Армія РФ за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила обстріли дев'яти областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 7 жовтня.

У Полтавській області вночі ворог атакував Миргородський район. Інформація щодо влучань по критичній чи цивільній інфраструктурі з’ясовується. Попередньо, є влучання по житлових будинках. Без постраждалих.

Читайте також: У Миргороді прогримів вибух - ЗМІ

У Сумській області вранці росіяни два рази обстріляли прикордоння. Зафіксовано 10 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська та Дружбівська громади.

Вчора протягом дня загарбники здійснили 8 обстрілів прикордоння, зафіксовано 51 вибух. Обстрілів зазнали Краснопільська, Хотінська, Білопільська, Великописарівська, Шалигинська громади.

У Дніпропетровській області вночі під ударом ворожої артилерії опинилася Марганецька громада. Майже півтора десятка снарядів поцілили по одному із сіл. Без наслідків.

Протягом вчорашнього дня гучно було у Нікополі. Ворог поцілив по місту чотирма дронами-камікадзе, тричі накривав його артилерійським вогнем. Осколкові поранення отримала 44-річна жінка. Її госпіталізували. Пошкоджено адмінбудівлю, інфраструктурний об’єкт, готель, два приватні будинки, автомобілі та лінію електропередач.

У Запорізькій області минулої доби російські військові завдали 113 ударів по 20 населених пунктах.

102 артобстріли прийшлися по території Магдалинівки, Оріхова, Гуляйполя, Залізничного, Левадного, Темирівки, Кам'янського, Степового, П'ятихаток та інших прифронтових населених пунктах.

Загарбники здійснили 4 РСЗВ-обстріли Новоданилівки, Роботиного й Малої Токмачки, 5 БПЛА-атак Новодарівки, Білогір'я та Малих Щербаків, а також авіаційні удари по Малій Токмачці й Новоданилівці.

Під час ворожого артобстрілу дістали поранення двоє жителів Оріхова - чоловіки 35 та 82 років. Їх оперативно доправили до лікарні.

Надійшло 17 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Внаслідок ракетних ударів зранку 6 жовтня по Харкову ракетами «Іскандер» було влучання у триповерховий житловий будинок. Загинули двоє людей: 68-річна жінка та 10-річний хлопчик. Постраждали 30 жителів: 20 чоловіків і 9 жінок віком від 18 до 85 років, також поранений 11-місячний хлопчик. Стан більшості поранених - середньої тяжкості.

Читайте також: Росіяни ретельно аналізують дані розвідки перед запусками «Іскандерів» - Ігнат

Внаслідок обстрілу було пошкоджено 88 будівель з яких 61 - житлові багатоповерхові будинки, 46 автомобілів.

Вночі ворог завдав удару керованою авіабомбою по Куп'янську. Пошкоджено 3 житлові будинки, сталася пожежа. Постраждалих немає.

На Слобожанському напрямку протягом минулої доби артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Вовчанськ, Гатище, Землянки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка. Агресор завдав авіаційних ударів біля населених пунктів Подоли, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони понад 15 населених пунктів, зокрема Кам’янка, Дворічна, Берестове, Кислівка, Іванівка.

Читайте також: Радбез ООН у понеділок збереться для обговорення удару РФ по селу на Харківщині

У Луганській області російські загарбники завдали авіаційних ударів в районі Білогорівки. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Невське та Білогорівка.

У Донецькій області минулої доби росіяни обстріляли 7 населених пунктів. Під вогнем перебували Авдіївка (житловий сектор, ПрАТ «АКХЗ»), Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, Катеринівка, Міньківка, Соловйове.

Пошкоджено 6 житлових будинків, службовий автомобіль і господарчу споруду.

На Донеччині за добу одна людина дістала поранення.

Одеську область ворог атакував надзвуковими протикорабельними ракетами типу «Онікс», випущеними з берегового ракетного комплексу «Бастіон» в тимчасово окупованому Криму.

Під час російської атаки по Чорноморську Одеської області вибуховою хвилею пошкодило багатоквартирні будинки / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Влучання відбулось в будівлю пансіонату в рекреаційній зоні і в зерносховище припортової інфраструктури. Уламками ракет і вибуховою хвилею спричинено пожежу в гаражному кооперативі. Пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Інформація про постраждалих не надходила.

Четверо людей звернулися до медиків з легкими травмами від уламків скла, внаслідок пошкоджень вибуховою хвилею. Дані щодо наслідків уточнюються.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 52 обстріли, випустив 237 снарядів, з них по Херсону - 8 обстрілів (20 снарядів).

Внаслідок вчорашніх ранкових обстрілів центральної частини Херсона потрощені ворожими снарядами будинки та вітрини магазинів. Інформація про постраждалих не надходила.

Вдень росіяни обстріляли Дніпровський район міста. Зокрема, поцілили поблизу багатоповерхівки. Уламками снаряда та вибуховою хвилею у будівлі з першого по третій поверх повибивало вікна. Постраждав 66-річний чоловік, який у момент ворожого удару знаходився на подвір’ї будинку. У стані середньої тяжкості потерпілого госпіталізували до лікарні. Йому надають необхідну медичну допомогу.

За добу через російську агресію двоє людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-