У центрі Невського на Луганщині розірвалися чотири авіабомби - ОВА

У центрі Невського на Луганщині розірвалися чотири авіабомби - ОВА

Укрінформ
У центрі села Невське Луганської області розірвалися чотири ворожі авіабомби КАБ-500.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "загарбники почергово перевіряють нашу оборону на наявність слабких місць. Цього разу їхні спроби зосереджені на Макіївці. Перша завершилася трьома невдалими атаками ворога. Учора було ще більше десяти. Усі вони відбиті Силами оборони".

Як поінформував Лисогор, "унаслідок артилерійського обстрілу на околицях Невського зафіксовано близько 30 вибухів. В центрі села розірвалися чотири авіабомби КАБ-500".

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали також Макіївка та Білогорівка. Не припиняються й авіаційні удари – черговий неподалік Новоселівського, ідеться в повідомленні.

В ОВА нагадали, що 3 жовтня позиції українських військ на Луганщині відвідав Президент Володимир Зеленський. Під час спілкування з командирами він зібрав інформацію про першочергові потреби підрозділів, серед яких військові найчастіше називали фронтові засоби ППО та РЕБ, окремі види боєприпасів.

Як повідомили в ОВА, у росіян розпочалася фаза осіннього призову, під яким вони приховує примусову мобілізацію. Так, з 1 жовтня по 31 грудня росіяни планують призвати до армії ще 130 тисяч осіб. Найбільше вони збираються мобілізувати на тимчасово захоплених територіях Луганської та Донецької областей, а також у Криму.

Читайте також: Росіяни скинули керовані авіабомби на два села на Луганщині

Як підкреслили в обладміністрації, "з кожним днем, що наближає осінньо-зимовий період, відсоток підготовки до нього не збільшується, а навпаки – падає. До прикладу, в Сєвєродонецьку та навколишніх населених пунктах. Унаслідок низової пожежі на території Щастинського лісомисливського господарства без електрики залишилися понад 27,7 тисяч абонентів. Тепер вони і без централізованого опалення, яке не відновлене, і без можливості скористатися обігрівачем".

Як повідомляв Укрінформ, жителів звільнених від росіян територій Луганщини обстежать на туберкульоз і гепатит.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-