На Рівненщині накопичують стратегічний запас потужних генераторів

На Рівненщині накопичують стратегічний запас потужних генераторів

Укрінформ
На Рівненщині накопичують стратегічний запас потужних генераторів під контролем ОВА та рятувальників, щоб у разі необхідності забезпечити підключення великих об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Фактично 60% всіх об’єктів соціальної сфери забезпечені генераторами. Ця цифра щодня збільшується. Розуміємо, що генератори і накопичувачі енергії потрібні будуть осінню і зимою», – сказав Коваль.

Водночас він пояснив, що в регіоні влада щодо забезпечення генераторами йде двома альтернативними шляхами. Перший – це забезпечення генераторами самих об’єктів, а другий – накопичення стратегічного запасу генераторів на складах, що контролюються ОВА та ДСНС. За його словами, такий алгоритм роботи показав ефективність у минулому році. Наприклад, якщо якийсь із великих об’єктів, де споживання 350-400 кіловат, залишався без електроенергії, то підрозділи ДСНС виїжджали на місце і забезпечували підключення.

«Немає сенсу тримати такі потужні генератори на кожному об’єкті, тому що це неефективно і досить дорого, а от на проміжних складах, які контролюються ДСНС, ОВА, РВА, такий підхід себе виправдовує по ефективності», – пояснює начальник ОВА.

Він також запевнив, що Рівненщина провела підготовчі роботи до зими на 100%, система ЖКГ, соціальна і комунальна сфери готові до початку опалюваного сезону.

За словами начальника ОВА, з бюджетів різних рівнів використано близько 200 млн грн на поточні ремонти теплотрас, ремонти котелень. Він наголосив, що всі заплановані заходи до 1 жовтня виконані. Крім того, Коваль розповів, що триває робота із захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: У військовій адміністрації розповіли, як готують Херсон до можливого блекауту

Начальник ОВА запевнив, що на ситуацію з проходженням опалювального сезону не вплине відсторонення від посади міського голови обласного центру, адже система влади у тергромадах має бути побудована на принципах сталості і на принципах безперервності. Як зазначив Коваль, весь комплекс ЖКГ міста Рівне працює і готується на 100%, в ОВА не бачать ніяких збоїв, фінансуються захищені статті, проблем з бюджетом немає.

Як повідомляв Укрінформ, суд відхилив апеляційну скаргу міського голови міста Рівне Олександра Третяка у справі про його відсторонення від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-