У Любимівці на Херсонщині встановили пам'ятник загиблим при визволенні села воїнам

У Любимівці на Херсонщині встановили пам'ятник загиблим при визволенні села воїнам

Фото
Укрінформ
У селі Любимівка Нововоронцовської громади на Херсонщині жителі встановили пам'ятний хрест військовослужбовцям 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які загинули, визволяючи село від російських окупантів.

Про це повідомила у Фейсбуці жителька села Любимівка Антоніна Терещенко, оприлюднивши фото пам’ятника передає Укрінформ.

"1 жовтня 2022 року назавжди закарбується у пам'яті жителів с. Любимівка Херсонської області... В той страшний день поблизу мого рідного села ворожий снаряд поцілив у ГАЗ-66 із 11 військовослужбовцями 128 окремої гірсько-штурмової бригади", - написала жінка.

За її словами, восьмеро військових загинули, на сьогодні ідентифіковано п’ятьох: Зейкан Дмитро, Гаврильцьо Василь, Сідей Вадим, Чігор Едуард, Мулеса Олександр.

"Є хлопці, які вижили, і знаю, що вони прочитають цей пост. Тому від усього серця дозвольте висловити вам слова скорботи і співчуття від усіх жителів Любимівки, жителів Херсонщини, з якими ви б у житті, можливо, ніколи і не зустрілися, але яким ви повернули Дім та Свободу", - написала жінка.

Читайте також: У Покровську на Донеччині відкрили памятник Героям Небесної сотні

Як зазначила мешканка Любимівки, 3 жовтня 2022 року село було звільнене. Тоді ж побратими зі 128-ї попросили людей поставити пам'ятний хрест на місці загиблих героїв, щоб їхні душі спочивали з миром.

"До встановлення пам'ятного хреста долучилася вся Любимівка і не тільки. Одні люди допомагали матеріально, інші давали цінні поради, працювали, привозили, засипали, рівняли, прибирали, підтримували. Вся Любимівка об'єдналася, щоб увіковічнити пам'ять загиблих героїв. Ми усвідомлюємо, що ніякий хрест не поверне родинам загиблих героїв їхніх дітей, тат, братів, племінників, але любимівці завжди будуть пам'ятати імена хлопців, які визволили від орди їхні домівки", - написала жінка.

Незабаром пам'ятний хрест буде освячено.

Як повідомлялося, звільнення Херсона та окупованих росіянами громад відбувалося протягом контрнаступу ЗСУ влітку-восени 2022 року. Місто Херсон було звільнене від росіян 11 листопада 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-