У Покровську на Донеччині відкрили пам’ятник Героям Небесної сотні

У Покровську на Донеччині відкрили пам’ятник Героям Небесної сотні

Фото
Укрінформ
У місті Покровськ Донецької області урочисто відкрили пам’ятник Героям Небесної сотні.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«29 серпня у Покровську на алеї між вул. Меморіальна та вул. Захисників України в День вшанування всіх загиблих урочисто відкрили пам'ятник Героям Небесної сотні, який вшановує подвиг учасників Революції гідності та увічнює їх пам'ять», - йдеться у повідомленні.

Пам’ятний знак встановили у День вшанування загиблих героїв, які боронили Іловайськ. Це стало можливим за підтримки військових, волонтерів і активної молоді громади.

Скульптура має форму свічки, її висота становить 4,5 м, а вага близько 8 тонн. Облицювання внутрішньої частини пам'ятного знаку виконано зі скляної крихти, яка підсвічується. Також на скульптурі встановлено QR-коди, перейшовши за якими можна прослухати державний гімн або переглянути кадри з подій Революції гідності та інформацію щодо героїв.

Ініціатором встановлення пам’ятного знаку виступила ініціативна молодь Покровської громади. Ідею підтримали керівники Покровської МВА, які допомогли лише за два місяці втілити проєкт у життя.

За словами голови благодійного фонду «Пам'яті Небесної сотні» Андрія Павленка, було створено благодійний фонд пам’яті Героїв Небесної сотні і вирішено встановлювати пам’ятник кожному герою на його малій Батьківщині.

Читайте також: Презентували фотокнигу, присвячену Іловайській операції

«Сьогодні настала черга Покровська. Важливо мати такі пам’ятники, адже великий подвиг героїв не має бути забутим. Велика подяка всім, хто долучився та брав участь у встановленні пам’ятника, зокрема Покровській МВА, молоді, волонтерам, військовим та меценатам. Таким чином продемонстрували нашу єдність», - заявив Павленко.

В ОВА нагадали, що гідність і стійкість українців, проявлена упродовж трьох зимових місяців (2013-2014р.р.) Революції гідності, їх прагнення справедливості та свободи була сильнішою за весь насильницький апарат тогочасної злочинної влади. Проте за відстоювання цих ідей довелося заплатити дорогою ціною – кров’ю «Небесної сотні» – патріотів, які поклали своє життя на вівтар для захисту рідної Батьківщини.

Серед цих відважних героїв вписане ім’я донеччанина – Володимира Наумова. За свою громадянську мужність та патріотизм, виявлені під час Революції гідності, йому було присвоєно звання "Герой України" з відзначенням орденом "Золота Зірка" посмертно.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-