У Чернівцях із міського бюджету усім вчителям доплатять по 10% до зарплат

У Чернівцях із міського бюджету усім вчителям доплатять по 10% до зарплат

Укрінформ
У Чернівецькій громаді із міського бюджету передбачили виділити 8 мільйонів гривень для доплат усім вчителям громади по 10% до зарплати.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, передає Укрінформ.

"Вже від 1 жовтня будемо доплачувати додаткових 10% до зарплати кожного вчителя Чернівецької громади. Тепер мовою цифр. Ця доплата торкнеться понад 2 200 педагогів. А сума, яку ми направимо на це з бюджету, становить 8 млн грн до кінця цього року", - йдеться у дописі Клічука.

Він розповів, що наразі із початку повномасштабного вторгнення вчителі отримують меншу доплату за престижність. Тому, що уряд спрямував частину освітньої субвенції в резервний фонд держави.

"Це не зовсім справедливо, адже навантаження не те, що не зменшилося, а навпаки збільшилося. Це і навчання в умовах постійних тривог, і перехід на Нову українську школу, та й ціни виросли абсолютно на все. Ми очікували, що центральна влада поверне цю доплату. Однак зрозуміло, що зараз в масштабах держави є пріоритетніші видатки. Тому вирішили більше не чекати й профінансувати доплати коштом бюджету громади", - додав міський голова Чернівців.

Читайте також: Уряд виділив додатково ₴85 мільйонів на зарплати вчителям Херсонщини

Він зазначив, що міськрада робитиме усе можливе, щоб і в наступному році зберегти цю доплату. Але наразі у Чернівцях чекають на ухвалення державного бюджету, щоб мати чіткіше уявлення про джерела наповненості міської казни на наступний рік.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін пропонує, починаючи із четвертого кварталу цього року, скеровувати ресурс від оподаткування ПДФО виплат українським військовим, який дотепер акумулювався в місцевих бюджетах, на виробництво дронів, озброєння та боєприпасів.

Фото: Роман Клічук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-